Scroll Top
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
gran fondo east Attica

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου Gran Fondo East Attica είναι μια ποδηλατική εκδήλωση – Αγώνας “Cycling for All” χαρακτήρα με συμμετοχή αθλητών και αθλούμενων με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο (κατηγορίες Elite Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Γυναικών (Κ23), Εφήβων – Νεανίδων (Κ19), Masters Ανδρών – Γυναικών και Sportive αθλητών).

Διοργανώνεται από την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων «MISC Plus Sport Media», τον Ποδηλατικό Σύλλογος Νίκαιας «Κρόνος», και την υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε διαδρομή στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βορείου Τομέα Αθήνας, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Απρίλιο 2024.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Elite Ανδρών – Γυναικών, Masters Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

20230314_Greece_Cyprus_training_112616_NT1_102020

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Gran-fondo East attica

Διαδρομή:
Εκκίνηση Ραφήνα, Πάρκο Καραμανλή
– Αριστερά προς 95η > δεξιά προς Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης
– Αριστερά προς Αλ. Φλέμιγκ
– Αριστερά Λ. Μαραθώνος
– Δεξιά προς Καλλιτεχνούπολη (χλμ 0 – τέλος προεκκίνησης)
– Καλλιτεχνούπολη > Νταού Πεντέλης > Ντράφι
– Πεντέλη δεξιά προς Λ. Διονύσου
– Αγ. Πέτρος («Πανόραμα»)
– Λ. Διονύσου προς Ν. Μάκρη > αριστερά Λ. Μαραθώνος
– Λ. Μαραθώνος δεξιά προς Μαραθονομάχων
– Τύμβος Μαραθώνα > Παραλία Μαραθώνα προς Σχινιά
– Λ. Σχινιά > αριστερά ταβέρνα «Η καλή καρδιά»
– Αριστερά Λ. Σουλίου
– Αριστερά Λ. Μαραθώνος
– Δεξιά προς Καλλιτεχνούπολη
– Καλλιτεχνούπολη > Νταού Πεντέλης > Ντράφι
– Πεντέλη δεξιά προς Λ. Διονύσου
– Αγ. Πέτρος («Πανόραμα»)
– Δεξιά Λ. Μαραθώνος
– Αριστερα Αλ. Φλέμιγκ
– Δεξιά Ευβοϊκού / Υψηλάντου (Σκλαβενίτης) Τερματισμός Ευβοϊκού.

Route GranFondo East Attica

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

‣ Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite και Κ23 (Ανδρών – Γυναικών).

‣ Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Εφήβων, Νεανίδων (Κ19) σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, αντίστοιχα.

‣ Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (Ανδρών – Γυναικών)
‣ Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές

δραστηριότητες (SPORTIVE, μέλη της ΠΕΠΑ ή μη μέλη)

Το Gran Fondo East Attica είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ

(17-18) (19-29) (30-34) (35-39) (40-44) (45-49) (50-54) (55-59) (60+)

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης. Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτριες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran Fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής):

‣ Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας
‣ Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτως ηλικίας
‣ Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+

4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 από 07:30 μέχρι 09:30 στον χώρο συγκέντρωσης (Πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα) για επιβεβαίωση συμμετοχών, υπογραφή στο φύλλο αγώνα, παραλαβή αριθμών πλάτης και αριθμών ποδηλάτου με τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Για την παραλαβή των ανωτέρω είναι υποχρεωτική η επίδειξη της κάρτα υγείας εφ’ όσον πρόκειται για αθλητές με δελτίο ή η υποβολή έγκυρου ιατρικού πιστοποιητικού καταλληλότητας για αγωνιστική ποδηλασία με ημερομηνία έκδοσης εντός ενός (1) έτους  από την ημερομηνία του αγώνα, εφ’ όσον πρόκειται για αθλούμενους της κατηγορίας Sportive

Τεχνικό Συνέδριο / Ενημέρωση συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο συγκέντρωσης στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.

5α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας https://granfondoeastattica.gr/index.php/registrations/

5β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

5γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε εγγραφή στο Gran Fondo East Attica εξασφαλίζει στον συμμετέχοντα αριθμό συμμετοχής, τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια από οχήματα ουδέτερου σέρβις, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, πακέτο φωτογραφιών, gift bag υποδοχής με παγούρι, ποδηλατικό καπέλο και δώρα χορηγών καθώς και αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού για τους τερματίσαντες εντός του ορίου χρόνου όπως περιγράφεται στο άρθρο 9 του παρόντος.

Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται είτε μέσω online πληρωμής κατά την εγγραφή, είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζα Πειραιώς με IBAN
GR4901710410006041164114368
και δικαιούχο Misc + Sport Media Ι.Κ.Ε.

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του αγωνιζόμενου. Τυχόν τραπεζικές προμήθειες λόγω μεταφοράς χρημάτων από άλλες τράπεζες επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Πληρωμές στη Γραμματεία του αγώνα, δεν θα γίνονται δεκτές.

6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI, και ειδικότερα για αγώνες δρόμου μιας ημέρας. Θα δοθεί μία εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα. Παρ’ όλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει, μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30 δευτερολέπτων.

 

Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτεινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από Sportive συμμετέχοντες και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, gravel κ.α.) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.

7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα. Τα οχήματα ουδέτερου σέρβις (neutral service) θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

‣ Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα.
‣ Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά του αγώνα (όχημα – σκούπα)
‣ Δύο (2) οχήματα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”. Οργανωμένα σωματεία, που έχουν περισσότερους των 7 αθλητών / αθλητριών, θα μπορούν, σε συνεννόηση με τον διοργανωτή, να χρησιμοποιήσουν όχημα συνοδείας για τροφοδοσία και τεχνική υποστήριξη των αθλητών τους καθώς και άλλων συμμετεχόντων. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να προσπερνούν το όχημα του Αλυτάρχη και δεν επιτρέπεται να δίνουν οδηγίες προς τους ποδηλάτες.

8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στην διαδρομή, Θα υπάρξουν τρεις (3) ζώνες τροφοδοσίας (buffet). Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας. Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα ή / και άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες, τζελάκια κ.α.

Επιπλέον θα υπάρχουν οριοθετημένες με πινακίδες σήμανσης ζώνες απόρριψης απορριμμάτων (litter zones). Ποδηλάτης, που ρίξει απορρίμματα εκτός των οριοθετημένων ζωνών θα τιμωρείται με ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.

9. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran Fondo East Attica και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον αγώνα σε 5 ώρες (όριο χρόνου). Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου).

Ένα (1) όχημα με την ένδειξη “END OF RACE” θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα «σκούπα»), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα που βρίσκεται εντός ορίου χρόνου.

Ποδηλάτες που μένουν σταδιακά πίσω από το κυρίως γκρουπ των αθλητών του αγώνα, συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

Το Gran Fondo East Attica είναι μια αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Gran-Fondo είτε στο μη αγωνιστικό.

Ρητά απαγορεύεται η κίνηση των ποδηλάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, επί ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

10. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα τοποθετηθεί σήμανση με ειδικές πινακίδες. Η σήμανση θα αφορά: χιλιομετρικές ενδείξεις 30km από την εκκίνηση, 20, 10, 5, 3, 1 km, 500m, 200m από τον τερματισμό, έναρξης και τερματισμού ζώνης τροφοδοσίας (buffet), έναρξης και τερματισμού ζώνης απόρριψης απορριμμάτων (litter zone), ενδείξεις κατεύθυνσης σε καίρια σημεία, υπόδειξη επικίνδυνων σημείων με πινακίδες (διασταυρώσεις, καταβάσεις κλπ) καθώς και με σπρέυ επί του οδοστρώματος (λακούβες, νεροφαγώματα κλπ).

Προκειμένου να είναι ευκόλως διακρινόμενα από τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του αγώνα, θα υπάρχει ειδική σήμανση στα οχήματα (στα παρμπρίζ) τα οποία εμπλέκονται στον αγώνα.

Ποδηλάτης, που λάβει βοήθεια από μη εξουσιοδοτημένο όχημα, θα του επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.

11. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

‣ Γενική Ατομική Κατάταξη με χρηματικό έπαθλο και κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές Ανδρών και Γυναικών καθώς και φανέλας (jersey) του Gran Fondo East Attica στον πρώτο και στην πρώτη.

‣ Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα ανέβουν στο βάθρο για την απονομή μεταλλίου.

‣ Ομαδική Κατάταξη (η ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος και θα έχει το μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών / αθλητριών της): Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.

‣ Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των 5 ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

‣ Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής.

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στο χώρο συγκέντρωσης (Πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα). Για τα ηλικιακά γκρουπ στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί το βάθρο απονομών (τριάδα), η τελετή απονομής θα γίνεται αμέσως με τον τερματισμό των τριών πρώτων του ηλικιακού γκρουπ. Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

14. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ : Θα ανακοινωθεi απo την ΕΟΠ

16.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα: θα ανακοινωθεί προσεχώς.

17. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση), αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, να δίνονται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή όμιλο και τους συνδιοργανωτές.

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

18. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Shopping Cart
Close
Καλάθι
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Το καλάθι σας είναι κενό αυτή τη στιγμή.
Please add some products to your shopping cart before proceeding to checkout.
Browse our shop categories to discover new arrivals and special offers.