Scroll Top
GranFondo East Attica

Συχνeς Ερωτhσεις / FAQ

Τα Gran Fondos είναι αγωνιστικές ποδηλατικές διοργανώσεις οι οποίες ξεκίνησαν στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970 και πλέον διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Απευθύνονται τόσο σε αθλητές με δελτίο όσο και αθλούμενους χωρίς δελτίο (Sportive), αλλά ικανή φυσική κατάσταση ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα εντός του ορίου χρόνου που θέτει ο διοργανωτής.
To Gran Fondo East Attica θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2024, με εκκίνηση και τερματισμό στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.
Αναλυτικά η διαδρομή στη σελίδα:  https://granfondoeastattica.gr/index.php/the-route/

Οι εγγραφές του Gran Fondo East Attica θα ανοίξουν 1η Οκτωβρίου, και θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της σελίδας: https://granfondoeastattica.gr/index.php/registrations/

 

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα

Κάθε εγγραφή στο Gran Fondo East Attica εξασφαλίζει:

– Αριθμό συμμετοχής

– Τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

– Υδροδοσία και τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας (buffet)

– Τεχνική βοήθεια από οχήματα ουδέτερου σέρβις

– Ιατρική – παραϊατρική́ βοήθεια

– Πακέτο φωτογραφιών

– Gift bag υποδοχής με παγούρι, ποδηλατικό καπέλο και δώρα χορηγών 

Επιπλέον οι τερματίσαντες εντός ορίου χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.
 • Οι τρεις πρώτοι νικητές στη Γενική Κατάταξη Ανδρών και Γυναικών θα λάβουν χρηματικό έπαθλο (prize money) ενώ στον πρώτο και την πρώτη της Γενικής Κατάταξης θα απονεμηθεί η φανέλα (jersey) του Gran Fondo East Attica και κύπελλο.
 • Οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας, θα ανέβουν στο βάθρο για την απονομή μεταλλίου.
 • Η πρώτη νικήτρια ομάδα (όπως ορίζεται στον Τεχνικό Οδηγό – https://granfondoeastattica.gr/index.php/tehnikos-odigos/) θα λάβει Κύπελλο.
 • Κάθε σωματείο το οποίο θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής.
 • Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των 5 ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτεινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Sportive συμμετέχοντες και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ. cyclo-cross, gravel κ.α.). 

Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα. Επίσης απαγορεύονται αεροδυναμικά βοηθήματα όπως μπάρες χρονομέτρου.

Προκειμένου να παραλάβετε τον αριθμό πλάτης και ποδηλάτου με το τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και να μπορέσετε να βρεθείτε στη γραμμή της εκκίνησης, απαιτείται κατά την υπογραφή στο φύλλο αγώνα στη γραμματεία, η υποβολή έγκυρου ιατρικού πιστοποιητικού καταλληλότητας για αγωνιστική ποδηλασία με ημερομηνία έκδοσης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία του αγώνα.

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί ότι ολοκλήρωσε το Gran Fondo East Attica και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον αγώνα σε 5 ώρες (όριο χρόνου). Ενδεικτικά, για την έγκαιρη, εντός ορίου χρόνου κάλυψη των 115χλμ του Gran Fondo East Attica, απαιτείται μέση ωριαία ταχύτητα 23 χλμ/ώρα.

Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα σε σχέση με το όριο χρόνου.

Ένα (1) όχημα με την ένδειξη “END OF RACE” θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα «σκούπα»), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα που βρίσκεται εντός ορίου χρόνου.
Το Gran Fondo East Attica είναι μια αγωνιστική́ εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό́, σε ανοιχτούς για την κυκλοφορία οχημάτων δρόμους, με διευκόλυνση της κίνησης των ποδήλατων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία για το κυρίως γκρουπ. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ.

Όλα τα γκρουπ ποδηλατών τα οποία κινούνται εντός του ορίου χρόνου του αγώνα θα συνοδεύονται και επιτηρούνται από Moto Marshalls οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση τους στη διαδρομή του αγώνα.

Προφανώς σε έναν αγώνα που διεξάγεται σε ανοιχτό στην κυκλοφορία δρόμο, αυτό δεν είναι δυνατόν για κάθε μεμονωμένο ποδηλάτη, και σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η τήρηση του ΚΟΚ.

Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα σε σχέση με το όριο χρόνου ενημερώνοντας το όχημα «σκούπα» για τους αθλητές που βρίσκονται εκτός ορίου. Το όχημα «σκούπα» με τη σειρά του θα ενημερώνει τους ποδηλάτες και εκείνοι μπορούν να επιλέξουν είτε να επιβιβαστούν στη «σκούπα» είτε να συνεχίσουν στη διαδρομή, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον ΚΟΚ.

Ποδηλάτες οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή, οφείλουν να ενημερώσουν τη Γραμματεία του αγώνα.

Το Race Village του Gran Fondo East Attica θα βρίσκεται στο Πάρκο Καραμανλή όπου υπάρχει άπλετος και ασφαλής χώρος. Εκεί θα προβάλλεται ζωντανά η εξέλιξη του αγώνα σε οθόνη, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί café.

Επιπλέον υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων:

 • Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους (Family Ride) στις 11:00
 • Έκθεση φωτογραφιών ποδηλασίας από τον Νάσο Τριανταφύλλου
 • Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο από μαθητές σχολείων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
 • Μουσική από DJ
 • Πίστα δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες υπό την επίβλεψη αδειοδοτημένων από τη ΓΓΑ προπονητών ποδηλασίας
 • Περίπτερα χορηγών, τοπικών φορέων και αθλητικών συλλόγων

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, η ομάδα του Gran Fondo East Attica είναι στη διάθεσή σας στο email info@granfondoeastattica.gr.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Shopping Cart
Close
Καλάθι
 • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Το καλάθι σας είναι κενό αυτή τη στιγμή.
Please add some products to your shopping cart before proceeding to checkout.
Browse our shop categories to discover new arrivals and special offers.